nieuws

AH gooit bedrag voor bezorgbundel omlaag

Formules 5678

AH gooit bedrag voor bezorgbundel omlaag
Foto: ANP

ZAANDAM – Albert Heijn verlaagt het minimumbestelbedrag voor klanten met een bezorgbundel.

Wie een bundel heeft, hoeft nog maar voor minimaal €50 aan boodschappen te bestellen in de webshop van Albert Heijn, om vervolgens de bestelling thuis te ontvangen. De verlaging van het bestelbedrag is afgelopen week geïntroduceerd, bevestigt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood.

Test in regio Rotterdam

De bezorgbundel werd eind 2015 voor het eerst getest in de regio Rotterdam. Voor een vast maandelijks tarief bezorgt Albert Heijn abonnees kosteloos boodschappen thuis. Eind 2017 meldde de formule dat het concept inmiddels landelijk was uitgerold. Toen was het minimale bestelbedrag €70. Dat is nu op alle dagen van de week €50, zo valt te lezen op de website van Albert Heijn. ‘Bestel altijd vanaf €50. Handig voor de kleinere bestelling’, luidt de begeleidende tekst.

Pilotfase ontstegen

Het is niet de eerste keer dat AH klanten de mogelijkheid biedt te bestellen vanaf €50. Eind 2017 meldde dit blad dat AH in vier plaatsen een test deed waarbij klanten voor een lager minimumbestelbedrag dan gebruikelijk bij AH konden bestellen. Toen ging het ook om €50 en zelfs €25. De verlaging die nu binnen de bezorgbundel is doorgevoerd, is volgens Aspeslagh allesbehalve een test. ‘De bezorgbundel is de pilotfase inmiddels ontstegen.’

Reageer op dit artikel