nieuws

AH gaat in zee met KNVB

Formules 7148

AH gaat in zee met KNVB
Foto: Yasmin Hargreaves

ZAANDAM – Albert Heijn en de KNVB gaan opnieuw intensief samenwerken. AH richt zich daarbij vooral op het nationale vrouwenelftal, vrouwenvoetbal, de supporters (mannen en vrouwen) en het KNVB-programma fit. gezond eten met name in de kantines.

Dat maken de twee partners bekend op het moment dat het WK voor vrouwen van start gaat. De samenwerking start 1 september en duurt tot 31 december 2022, een periode van ruim drie jaar. Onderdeel van de overeenkomst is het openen van modelkantines. ‘Als dat ook een commerciële kans biedt, is dat zeker interessant. Het is niet per sé’, aldus AH-woordvoerder Ronald van der Aart in antwoord op vragen van Distrifood. Van der Aart: ‘De inkt van het akkoord is net droog, zover zijn wij echter nog niet. Nu gaan we eerst met projectteams aan de slag om een en ander verder uit te werken.’

AH wil ‘gezond’ onderdeel maken van voetbalcultuur

AH ziet kansen om gezonde producten te promoten. Daar ligt niet de bulk van de omzet overigens. De omzet in de kantines bestaat volgens onderzoek vooral uit koffie/thee, (zwak) alcoholische dranken en sportdranken. Heineken en Coca-Cola zijn dominante leveranciers. In de proefkantines moet er een ‘een lekker en gezond aanbod komen’. In een persuiting stelt Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, veel synergie te zien tussen de voetbalbond en de supermarkt: ‘Voetbal is de grootste sport van Nederland. En net als de KNVB staan we midden in de maatschappij. Samen maken we ons hard voor een gezonde, sportieve en sterke toekomst voor iedereen. Met de kracht van voetbal om mensen meer en met plezier te laten bewegen. En de impact en vertrouwdheid van Albert Heijn om lekker en gezond eten onderdeel te maken van de Nederlandse voetbalcultuur.’

Actviteiten rondom de winkels

Albert Heijn wil als KNVB-partner van de Oranjefans verder activiteiten organiseren rondom winkels en in de bekende Oranje-fanzones rondom (de kwalificatie voor) het mannen EK voetbal in 2020 in Europa, het vrouwen EK in Engeland in 2021 en het WK voetbal in 2022.

Reageer op dit artikel