nieuws

AH-franchisers richten bv op in China

Formules 8485

AH-franchisers richten bv op in China
Gerard van den Tweel (links) op de beurs in Yiwu.

YIWU – Albert Heijn-franchisers Gerard van den Tweel en Cees van der Poel hebben een bv opgericht in China.

Door de inschrijving bij de Chinese Kamer van Koophandel kunnen beide ondernemers nu officieel zaken doen in het Aziatische land. Van den Tweel en Van der Poel waren recent in China om verschillende Nederlandse producten te promoten op een internationale handelsbeurs. In die periode heeft het duo ook een bv op kunnen richten.

Medewerking in China

‘Normaal gesproken duurt het heel wat langer om dit voor elkaar te krijgen, maar ons is het in vier dagen gelukt’, zegt Gerard van den Tweel tegen Distrifood. ‘We hebben veel medewerking gehad bij het oprichten van de bv. Zowel van de Chinese KvK, het bankwezen als de Chinese regering.’

Geen Van der Tweel Supermarket

Het duo heeft gedurende de trip contacten gelegd met verschillende Chinese supermarktketens. Van den Tweel: ‘Cees van der Poel en ik gaan nu rond de tafel om te bepalen hoe en met wie we echt handel kunnen drijven in China.’ De Albert Heijn-ondernemer uit Nijkerk benadrukt dat hij geen Van den Tweel Supermarket, zoals eerder op Curacao, zal openen in het Aziatische land. ‘Daar was wel vraag naar, maar dat gaan we niet doen.’

Zaterdag meer in Distrifood over de reis van de Albert Heijn-franchisers naar China.

Reageer op dit artikel