nieuws

Spar University propageert seks boven roken

Formules 3345

BUNNIK – Spar University stopt met sigarettenverkoop in al zijn vestigingen en maakt dat duidelijk met stickers met een opvallende dubbelzinnige kreet: ‘Stop smoking, start shagging’.

Spar University propageert seks boven roken
De pakjes sigaretten met de opvallende stickers. Foto: Spar University

Spar University haalt de sigaretten en tabakswaren 31 mei, op wereld-niet-roken-dag, bij alle vestigingen uit de schappen. De keten kondigt dat aan met ludieke stickers op de rookwaren die zijn voorzien van de tekst: ‘stop smoking, start shagging’. Vrij vertaald: ‘Stop met roken en ga seksen.’

Twee vestigingen al rookvrij

In twee van de negen vestigingen van Spar University werd overigens al geen tabak verkocht omdat de betreffende universiteit dat liever niet zag. ‘Spar University is van mening dat het niet meer verkopen van rookwaren op hogeschool- en universiteitsterreinen past bij een eerste stap richting een rookvrije generatie’, laat de keten van Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje in een persbericht weten. Ook wordt zo door Spar naar eigen zeggen ingespeeld op de wens van hogescholen en universiteiten. ‘Zij uiten steeds vaker dat ze zich graag zouden willen aansluiten bij de wijziging van de tabakswet. Oftewel om als schoolterrein en dus ook als HBO en WO campusterrein per 1 augustus 2020 volledig rookvrij te willen zijn.’

Andere Spar-formats verbergen tabak

Ook in andere formats van Spar past de formule het tabaks-schap aan. Zo zal in de buurt- en enjoy-winkels de tabak vooruitlopend op het uitstalverbod dat 2020 ingaat,  uit het zicht verdwijnen. De tabaksmeubelen worden in het tweede kwartaal van dit jaar afgesloten met deuren. De Spar City winkels volgen later dit jaar.

Inspelen op wens studenten

Spar University startte april 2017 met een Super healthy schap in de winkel in Nijmegen. In het schap staan alle gezonde producten bij elkaar. Uit onderzoek onder studenten en medewerkers van de universiteiten en hogescholen bleek destijds dat 72 procent blij te zijn als Spar zou besluiten te stoppen met tabaksverkoop.

 

Reageer op dit artikel