nieuws

Spar strijdt met ‘Bottle Battle’ tegen zwerfvuil

Formules 1344

Spar strijdt met ‘Bottle Battle’ tegen zwerfvuil

BUNNIK – SPAR University lanceert samen met Coca Cola een ‘Bottle Battle’ app waarmee studenten tegen elkaar strijden en waardoor zwerfvuil wordt voorkomen.

De Bottle Battle is een nieuwe gamification-tool in de Spar university app. Studenten uit de verschillende studentensteden waar Spar University gevestigd is, strijden vanaf maandag 6 mei acht weken lang tegen elkaar door zoveel mogelijk PET-flesjes met de app te scannen en weg te gooien in de prullenbakken op de campus.

Game stimuleert gedragsverandering

Vooral fun en het strijd-element stonden voor de partijen centraal bij het ontwikkelen van deze gamification-tool, vandaar ook het spelelement om te winnen van andere studentensteden. Daarnaast maken de studenten die meedoen aan de Bottle Battle individueel ook nog kans op prijzen én sparen ze punten voor gratis koffie & thee. Aansluitend op de ‘why’ van Spar university zorgt de Bottle Battle volgens de keten voor een vermindering van zwerfafval op de campus en stimuleert op deze manier gedragsverandering onder studenten.

PET waardevolle grondstof

In de Bottle Battle zijn alleen PET-flesjes scanbaar. De reden is dat PET op dit moment volgen sSpar en Coca Cola de meest duurzame verpakkingsmethode is, mits het op de juiste manier ingezameld en daarna gerecycled wordt, zodat er weer nieuwe flesjes van gemaakt kunnen worden. ‘Door studenten in het ritme te krijgen om hun PET-flesjes in de recyclebak te gooien, vergroten we de kans om samen méér te recyclen. Op de juiste manier inzamelen is ontzettend belangrijk, omdat het materiaal een waardevolle grondstof vormt voor nieuwe flesjes. Met meer en betere inzameling eindigen er minder flesjes in het zwerfafval én zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor het maken van nieuwe flesjes.’

De Bottle Battle wordt met een promotievideo ondersteund:

 

Reageer op dit artikel