nieuws

Spaaractie Dekamarkt in teken van boerderij

Formules 2467

Spaaractie Dekamarkt in teken van boerderij

VELSEN – Dekamarkt start een spaaractie die in het teken staat van de boerderij.

Klanten kunnen tijdens de actieperiode sparen voor zogeheten Blocks. Dit zijn figuurtjes waarmee een speelgoedboerderij kan worden gebouwd. Dekamarkt zegt in een persbericht ‘dat jonge klanten door deze actie alles over de boerderij leren door er zelf eentje te bouwen’. Ook is het volgens de formule de bedoeling dat de kinderen spelenderwijs kennis vergaren over de herkomst van producten.

Kinderen minder bewust

Pieter Rozendaal, directeur Dekamarkt: ‘We weten van al onze versproducten waar ze vandaan komen, want we werken nauw samen met onze boeren, telers en producenten. Op die manier houden we grip op de kwaliteit en betaalt de klant nooit te veel. Kinderen zijn echter steeds minder bewust van de herkomst van producten. We hopen ze met deze spaaractie  op speelse wijze  te informeren over waar hun eten en drinken vandaan komt en daarnaast leren ze allerlei leuke weetjes over het boerenleven. En natuurlijk sparen ze stukje voor stukje hun eigen boerderij bij elkaar.’

Tractor en paard en wagen

De spaaractie loopt van zondag 21 april t/m zaterdag 8 juni. In totaal kan men 45 verschillende Blocks verzamelen. Bij elke €15 aan boodschappen en bij bepaalde actieproducten ontvangt de klant een zakje Blocks. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april ontvangt de klant een 4-delig startpakket bij €25 aan boodschappen. Ook geeft Dekamarkt iedere week een zogenoemde special weg bij aankoop van een aantal actieproducten. Het gaat om figuurtjes in de vorm van bijvoorbeeld een tractor en paard-en-wagen.

Boerenverstand testen

Ook koppelt de formule een kennistest, onder de naam boerenverstand, aan de spaaractie. Hier kunnen klanten tot en met 8 juni aan deelnemen. Aan het einde van de campagne worden de deelnemers met de meeste kennis beloond met een aantal prijzen.

Reageer op dit artikel