nieuws

Schuldenlast Jumbo loopt op naar €309 miljoen

Formules 16785

Schuldenlast Jumbo loopt op naar €309 miljoen

VEGHEL – De schuldenlast van Jumbo is door de overname van Emté opgelopen van €170 naar €309 miljoen. Onder de streep hield het supermarktbedrijf toch €4 miljoen meer over dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het supermarktbedrijf. Het resultaat na belastingen steeg van €4 miljoen naar €160 miljoen. De schuldenlast liep op door de kosten van de overname van Emté en de kosten die gemoeid zijn met de ombouw van winkels. Daartegenover staat onder meer een positieve operationele kasstroom van €400 miljoen.

Emté-winkels droegen €262 miljoen bij

Jumbo zag de totale omzet vorig jaar met bijna 10 procent stijgen tot €7,8 miljard. Daarvan kwam €7,4 miljard voor rekening van de Jumbo-formule. La Place was goed voor een omzet van €150 miljoen, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. De Emté-winkels droegen €262 miljoen bij aan de opbrengsten.

15 procent meer omzet na ombouw naar Jumbo

In een gesprek met Het Financieele Dagblad verklaarde financieel topman Ton van Veen dat de Emté-winkels er operationeel minder goed voor staan dan Jumbo op basis van het boekenonderzoek had verwacht. Na verbouwing werd er een omzetgroei van 15 procent genoteerd, aldus Van Veen.

Reageer op dit artikel