nieuws

Plus stopt verkoop plastic wegwerpservies

Formules 3582

Plus stopt verkoop plastic wegwerpservies

UTRECHT – Plus gaat zijn assortiment plastic wegwerpservies vervangen door afwasbare varianten.

Het vervangen staat voor deze week op de planning. De eerste exemplaren van de afwasbare borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër. Eickhout heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.

Wattenstaafjes en rietjes van papier

Naast afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic. Hierbij gaat het om wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

Plastic soep schreeuwt om maatregelen

Eickhout: ‘De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van Plus om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen.’

Minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen

Plus onderstreept in een persbericht groot voorstander te zijn van de nieuwe wet. De supermarkt speelt naar eigen zeggen twee jaar eerder dan wettelijk verplicht in op het verbod op wegwerpplastic. Elsbeth van Dam, manager innovatie, kwaliteit en verpakkingen bij Plus: ‘Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij groot voorstander van alles wat het milieu, de mens en maatschappij positief beïnvloedt. Zo ook dit verbod op wegwerpplastic. De eerste stappen op weg naar minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen zijn gezet en er zullen er nog vele volgen.’

Reageer op dit artikel