nieuws

Plus speelt met folder in op ramadan

Formules 5839

Plus speelt met folder in op ramadan
‘Moslimklanten kopen 8000 pakjes soep in paar weken’ Foto: Roel Dijkstra

UTRECHT – Supermarktketen Plus speelt met een speciale folder in op de ramadan. Twaalf vestigingen van de ondernemersformule verspreiden de folder huis aan huis in hun marktgebied.

In de ramadanfolder komen een stuk of tien aanbiedingen te staan van producten uit het reguliere assortiment die populair zijn in deze periode. De folder, die is gericht op islamitische klanten, krijgt als titel ‘Goed eten, is samen eten’. Welke producten er tijdens de ramadan worden gepromoot, kan woordvoerder Debbie Huisman nog niet zeggen. ‘De folder is nog niet definitief en kan ik daarom nog niet delen.’

Vier weken aanbiedingen

De ramadan, de islamitische vastenmaand, begint dit jaar op zondag 5 mei en eindigt dinsdag 4 juni met het Suikerfeest, de feestdag waarmee de vastenperiode wordt afgesloten. De folderaanbiedingen beginnen net als de Ramadan op 5 mei en lopen tot en met 8 juni.

Twaalf winkels

De Plus-supermarkten die aandacht besteden aan de ramadan en het Suikerfeest bevinden zich hoofdzakelijk in de Randstad. ‘Maar ook in het zuiden en oosten van ons land zijn er ondernemers die hier lokaal extra aandacht aan geven’, aldus Huisman. Het zijn winkels in marktgebieden met veel moslims. ‘Naast het inzetten van de speciale folder zullen er ook winkels zijn die ervoor kiezen relevante producten bij elkaar te presenteren en/of instore aanbiedingen te doen.’ De speciale folder wordt dit jaar voor het eerst ingezet. Hij is op Plus Lokaal, het ondernemersintranet van Plus, aan winkels aangeboden. Twaalf winkels hebben ingeschreven. Het zijn winkels in onder meer Rotterdam, Culemborg en Huizen.

Plus van Ee

Een van de winkels die meedoen, is Plus Van Ee van Remco van Ee in de Goudse woonwijk Korte Akkeren. Van Ee is bovendien de inspirator achter de speciale folder. Hij zet al 8 jaar zelf met succes een ramadanfolder in. Die was vooral op de vier weken durende vastenperiode gericht en niet zozeer op het Suikerfeest, dat slechts een dag wordt gevierd.

Iftar

Tijdens de vastenperiode is de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang, een belangrijke gebeurtenis waar je volgens Van Ee goed op kunt inspelen met bepaalde producten. Zo verkoopt hij meer dan 8000 pakjes soep die als basis dienen voor de populaire Marokkaanse soep harira, die dan veel wordt gegeten. ‘Tijdens de ramadan draaien we 10 procent extra omzet.’

 

Reageer op dit artikel