nieuws

Pijlsnelle modernisering Jumbo-winkels

Formules 19605

Pijlsnelle modernisering Jumbo-winkels

VEGHEL – Veel Jumbo’s worden momenteel in een razendsnel tempo aangepast. Na het vertimmeren, dat per winkel maximaal een week duurt, moet de Jumbo klaar zijn voor de komende jaren.

Het ombouwen van de supermarkten gebeurt volgens bronnen binnen Jumbo onder de noemer ‘vloermeter matrix reset’. De Jumbo’s zijn binnen die winkeloperatie verdeeld in drie groepen. ‘Bij een deel van de winkels draait het met name om de optimalisatie van de afdeling houdbaar’, zegt een van de ingewijden tegen Distrifood. ‘Daarnaast is er een groep Jumbo’s waar de nadruk ligt op het invoegen van een slagerij of bakkerij op de winkelvloer en het implementeren van Foodmarkt-styling. En dan is er nog een aantal supermarkten waar wordt  geschoven met afdelingen. Bijvoorbeeld met de koelingen of de slagerij.’

Winkels up-to-date voor komende jaren

Jumbo-winkels die worden aangepakt, sluiten volgens de bronnen maximaal zeven dagen. ‘Het is een relatief snelle ombouw met relatief lage investeringen, waarna de winkels up-to-date moeten zijn voor de komende jaren.’

Jumbo zou daarbij vol inzetten op het inpassen van elementen uit de Foodmarkt-formule en La Place. ‘We zien een versnelde uitrol van zaken uit de Foodmarkt en, wat La Place betreft, het toevoegen van La Place-brood in de bakkerijen van de winkels. Jumbo stemt daarbij het assortiment scherp af op de lokale behoeftes.’

Staat van de vestiging bepaalt hoe ingrijpend ombouw is

Een andere bron binnen Jumbo onderstreept dat deze aanpak wezenlijk verschilt van gangbaar onderhoud aan de winkels. ‘In feite wordt aan de winkeliers de vraag gesteld: Wat zou je nu doen met de winkel als je opnieuw zou beginnen? Bij het beantwoorden van die vraag wordt met name gekeken naar het klantenbestand, het gedrag van de klanten en het bestedingspatroon. Dan kan het zo zijn dat vervolgens de complete afdeling houdbaar op de schop wordt genomen. Hoe ingrijpend de ombouw is, ligt ook aan de staat van de vestiging.’

Jumbo kijkt naar wensen van de klant

Jumbo-woordvoerder Laura Valks reageert namens Jumbo zelf. ‘We kijken voor iedere Jumbo naar het marktgebied om de invulling en het assortiment zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Wanneer winkels toe zijn aan een vernieuwing of verbouwing, worden deze wensen hierin meegenomen.’

Reageer op dit artikel