nieuws

Opstandige Emté-man rond tafel met Coop

Formules 12360

Opstandige Emté-man rond tafel met Coop

SEROOSKERKE – Een nieuw hoofdstuk in de strijd tussen Emté-ondernemer André van der Hoofd en Coop dient zich aan.

Maandag werd in de rechtbank in Middelburg duidelijk dat Van der Hoofd en Coop de komende twee weken (weer) rond de tafel gaan zitten. De Emté-winkel van Van der Hoofd in Serooskerke staat op de lijst voor de ombouw naar Coop, maar dat ziet de ondernemer totaal niet zitten. Hij is ervan overtuigd dat de winkel onder de vlag van Coop ten dode is opgeschreven en wil verder als Plus. Van der Hoofd is naar verluidt de enige Emté-ondernemer die nog niet heeft ingestemd met een overstap naar Jumbo of Coop.

Niet met een B- of een C-merk

Coop is van mening dat Van der Hoofd contractueel aan de formule is gebonden. Dit vanwege de verkoop van Emté vorig jaar aan Jumbo en Coop. De raadsman van Coop stelde tijdens de zaak in Middelburg dat er niet valt te praten met de ondernemer, zo meldt dagblad PZC. Van der Hoofd benadrukte tijdens de zaak dat hij verder wil met Plus. ‘En niet met een B- of C-merk’, zo zegt de ondernemer in de krant.

Omzetverlies van €25.000

De advocaat van Van der Hoofd, Alex Dolphijn, beweerde tijdens de rechtszaak dat de ondernemer wekelijks kan rekenen op een omzetverlies van €25.000 als hij overstapt naar Coop. Volgens Dolphijn wordt de winkel dan een verliesgevend bedrijf. ‘Je kan toch niet gedwongen worden mee te werken aan je financiële neergang’, aldus de advocaat. Volgens de raadsman van Coop kan Van der Hoofd niet zelfstandig een besluit nemen. Dit zou alleen kunnen als hij het contract afkoopt voor ruim €3 miljoen.

Twee weken de tijd

De kantonrechter raadde beide partijen uiteindelijk aan te proberen er alsnog samen uit te komen. Beide partijen stemden hiermee in, waardoor ze twee weken de tijd krijgen om tot een oplossing te komen. Gaat dat niet lukken, dan beslist de kantonrechter. Volgens PZC heeft Coop inmiddels een kort geding aangespannen om de ondernemer uit zijn bedrijf te zetten. Dat wordt niet doorgezet, zolang de onderhandelingen lopen.

Reageer op dit artikel