nieuws

Nettorama en Boni: geen samenwerking

Formules 8942

Nettorama en Boni: geen samenwerking
Archieffoto: Anne van der woude

NIJKERK – Supermarktketens Boni en Nettorama gaan geen samenwerking met elkaar aan. Dat hebben de ketens laten weten nadat de afgelopen periode ‘constructieve gesprekken in een goede sfeer’ zijn gevoerd.

In februari werd bekendgemaakt dat Nettorama en Boni met elkaar om de tafel zaten. Ze lieten toen weten verkennende gesprekken te voeren om mogelijk tot een nauwere samenwerking te komen. ‘Nettorama en Boni hebben het initiatief genomen om gezamenlijk verkennende gesprekken op te starten met als doel tot een nauwere samenwerking te komen’, stond destijds in een verklaring die was ondertekend door Nettorama-eigenaar Jaap Bastmeijer en Bouke van der Wal, eigenaar van Boni. ‘Over de mogelijke uitkomst hiervan valt op dit moment nog niets te zeggen. Nettorama en Boni zullen te zijner tijd, bij relevant nieuws en ontwikkelingen, hierover nadere mededelingen doen.’

‘Goede sfeer, maar geen samenwerking’

Vandaag (dinsdag) komen de Superunie-ketens met een nieuwe mededeling. ‘Partijen delen hierbij mee dat zij gedurende de afgelopen periode constructieve gesprekken in een goede sfeer hebben gevoerd, die evenwel tot de conclusie hebben geleid dat zij op dit moment geen samenwerking aangaan.’

Nettorama en Boni bij kleinere spelers

Nettorama en Boni behoren tot de kleinere spelers in het Nederlandse supermarktlandschap. Beiden zijn lid van Superunie. Nettorama heeft 31 winkels, meest in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Boni is met 44 vestigingen, waarvan de meeste in het midden van het land, iets groter. Beide zijn familiebedrijven. Distrifood zette kort na de bekendmaking over de gesprekken op een rijtje waarom Nettorama en Boni goed bij elkaar zouden passen.

Reageer op dit artikel