nieuws

Korte kassabon bespaart AH 60.000 rollen per jaar

Formules 10528

Korte kassabon bespaart AH 60.000 rollen per jaar

ZAANDAM – Albert Heijn verwacht zo’n 60.000 bonrollen per jaar te kunnen besparen door bij zelfscankassa’s ultrakorte kassabonnen af te geven.

Sinds kort krijgen klanten die hun boodschappen afrekenen bij een zelfscanbetaalpaal de optie of zij de volledige kassabon willen of alleen een ultrakorte kassabon waarmee ze het zelfscanplein kunnen verlaten. Op deze bon staat slechts de melding ‘U heeft betaald’, een barcode en wat algemene info, zoals datum, tijdstip en filiaalnummer en optioneel een boodschap over de insectenplaatjes die momenteel kunnen worden gespaard.

Korte AH kassabon is kosten- en ‘milieubesparing’

Volgens Albert Heijn-woordvoerder Ronald van de Aart wordt de optie, na een succesvolle pilot, nu aangeboden bij alle vestigingen. ‘Tijdens een pilot in drie winkels bleek dat meer dan 50 procent van de klanten voor een korte kassabon koos’, zegt Van der Aart. ‘Bij de zelfscankassa’s van onze winkels gebruiken we op jaarbasis zo’n 120.000 bonrollen. Dit is niet alleen een kostenbesparing, maar ook een forse milieubesparing van naar verwachting minimaal 60.000 rollen.’

Korte kassabon past in AH’s duurzaamheidsbeleid

Volgens de Albert Heijn-woordvoerder is de maatregel daarmee in een breder perspectief van duurzaamheid te plaatsen. ‘Dat is volledig in lijn met ons duurzaamheidsbeleid waarbij we continu kansen benutten om het verbruik van verpakkingen, papier en karton te reduceren.’

AH’s duurzaamheidsinitiatieven worden beloond

De marktleider onderneemt veel op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar werd Albert Heijn voor die inspanningen beloond met een eerste plek in de categorie supermarkten in de Sustainable Brand Index (SBI) als meest duurzame supermarkt van Nederland. Overall eindigde Albert Heijn als negende in de lijst, die binnenkort overigens weer wordt gepubliceerd. In de SBI waarderen consumenten bedrijven op verschillende aspecten van duurzaamheid, zoals sociale en maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel