nieuws

Nieuw Jumbo-programma beloont trouwe klant

Formules 25770

Nieuw Jumbo-programma beloont trouwe klant

VEGHEL – Jumbo werkt aan een kortingssysteem voor trouwe klanten. Voor iedere euro krijgt de klant een punt, 1000 punten is vijf euro korting. Verder krijgen klanten persoonlijke aanbiedingen.

Jumbo heeft het te lanceren spaarsysteem de afgelopen maanden in relatieve stilte getest in een aantal testwinkels. ‘Het Hallo Jumbo Voordeelprogramma was een test, waarvan we wilden leren. Dat hebben we de afgelopen maanden gedaan in deze én andere Jumbo winkels. De test is een groot succes geweest! Daarom gaan wij nu achter de schermen werken aan een definitief programma voor alle klanten van Jumbo!’, zegt de formule tegen deelnemende klanten.

Spaarversnellers geven extra korting

Om aan de pilot rond kassakorting deel te nemen, dienden klanten de Hallo Jumbo-app op hun smartphone te installeren. Klanten moesten zich voor de korting ook registreren en kunnen ook langer doorsparen voor meer korting. Iedere 2 weken ontving de testklant persoonlijke aanbiedingen om ‘extra snel te sparen’, zogenaamde ‘spaarversnellers’.Voor de klanten zonder smartphone was het programma toegankelijk met een fysieke Hallo Jumbo-pas.

Het nieuwe spaarsysteem lijkt op het Delhaize Pluskaartsysteem

Test-app gaat uit de lucht

Nu de test is afgelopen gaat de app uit de lucht. Klanten die in de testwinkels sparen worden opgeroepen om een fysieke klantenkaart aan te vragen om de korting niet mis te lopen. In een toelichting geeft Jumbo antwoord op een aantal vragen die spelen bij de testklanten. Jumbo geeft daaraan nog geen termijn te hebben voor de landelijke uitrol.  Jumbo: ‘Het is nog niet bekend hoe lang dit nog duurt. In de tussentijd willen we je (de testklant, red.) toch de mogelijkheid bieden om te blijven sparen via dit tijdelijke programma. Alleen als je dat leuk vindt natuurlijk. Zo houd je toch je voordeel!’

Systeem lijkt op Delhaize-spaarprogramma

Het kortingssysteem van Jumbo lijkt overigens identiek aan het Delhaize Pluskaartsysteem. Daar krijgen de klanten per €500 besteding €5 korting. De punten gelden per €2 boodschappen. Overigens heeft het systeem ook nadelen, zo vindt de Belgische klant. Het duurt bijvoorbeeld lang voordat de korting is gespaard. Dit werd nog duidelijker nadat AH de Bonuskaart op de Belgische markt introduceerde, een boter-bij-de-vis direct te incasseren korting. Jumbo lijkt dit te willen ondervangen doordat de klant iedere willekeurig gespaarde saldo op ieder willekeurig moment kan incasseren.

 

Reageer op dit artikel