nieuws

Etnische super Sahan wil naar Amsterdam

Formules 1162

Etnische super Sahan wil naar Amsterdam
Directeur Zeki Sahan (midden) tussen de oprichters van de keukens.

ROTTERDAM – De etnische Turkse supermarktketen Sahan die Rotterdam als thuishaven heeft, wil graag uitbreiden naar Amsterdam.

Dat zegt directeur Zeki Sahan in het Algemeen Dagblad.  De keten telt momenteel zes vestigingen. Daarvan liggen er vijf in thuishaven Rijnmond/Rotterdam en een in Waalwijk. Die laatste supermarkt opende december 2015. Ten tijde van die opening zei Zeki Sahan al verder uit te willen breiden. Zijn doel is om binnen vijf jaar uit te breiden naar tien supermarkten. Amsterdam staat daarbij hoog op  het verlanglijstje. Waar in Amsterdam en wanneer de vestiging opent, laat hij in het midden.

Jaren tachtig

Hij bouwt als tweede generatie voort op wat zijn oom en vader zijn gestart. Die begonnen halverwege de jaren 80 met de verkoop van groente en fruit en openden in 1987 een winkeltje en na een paar jaar waren het er drie. Rond 2000 openden ze, na het overwinnen van wat hobbels zoals een onwillige makelaar,  hun eerste grotere supermarkt in een voormalig AH-pand.

Sahan Waalwijk

Sahan wil grotere winkels

De focus van Sahan ligt tegenwoordig ook op dit soort grotere winkels. de focus bij Sahan. Volgens de directeur is het inmiddels ook geen exclusief Turkse supermarkt meer. De winkels doen volgens hem in omvang en moderniteit ook niet onder voor andere ketens. En van het assortiment van 10.000 producten is ongeveer de helft Nederlands. Autochtone Nederlanders komen er, als ze een keer hebben kennis gemaakt, net zo graag. Iedereen kan er volgens hem voor zijn boodschappen slagen. Behalve bier en andere alcoholische dranken, die verkoopt hij vanuit zijn overtuiging niet. ‘Alles is hier halal, van de frikandellen tot het snoep.’

Nederlands

Communicatie in de winkels, gebeurt tegenwoordig in het Nederlands. ‘In Nederland spreken we Nederlands en zo niet, dan ben je snel uitgepraat’, aldus Sahan.

Online

Mei vorig jaar startte Sahan als eerste etnische supermarkt met het thuisbezorgen van boodschappen.  Die kunnen online op Sahan.nl worden besteld. Voorlopig beperkt de bezorging zich tot Rotterdam en omstreken. ‘Dit zijn onze bezorggebieden: Rotterdam, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Pernis, Schiedam en Vlaardingen’, aldus de keten op zijn website.

Reageer op dit artikel