nieuws

Emté draait veel slechter dan Jumbo dacht

Formules 17182

Emté draait veel slechter dan Jumbo dacht
Archieffoto: Distrifood

VEGHEL – Emté stond er een stuk slechter voor dan Jumbo bij de overname dacht. ‘De omzet en marges vielen tegen.’

Dat zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo in Het Financieele Dagblad. Volgens Van Veen is het operationele verlies bij Emté veel groter dan werd gedacht op basis van het boekenonderzoek dat aan de overname door Coop en Jumbo voorafging. Hoe groot de schade voor Jumbo is, zegt de financieel topman niet.

Gemiddelde omzetstijging 15 procent

Wel meldt Van Veen dat hij nog altijd blij is met de overname. ‘Het verdicht ons netwerk van supermarkten. En zodra we een Emté hebben omgebouwd naar Jumbo stijgt de omzet gemiddeld met 15 procent. Natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar na verloop van tijd.’

Emté op 1 juni uit de markt

Distrifood berichtte afgelopen zaterdag dat de laatste Emté-winkels op 1 juni zijn omgebouwd. Daarna wordt het restant van de organisatie binnen een maand afgebouwd. Van Veen: ‘Ik ben blij als het op 1 juni klaar is en alles Jumbo is.’

Jumbo formuledata

Reageer op dit artikel