nieuws

Doorstart Op=Op Voordeelshop aanstaande

Formules 1923

PEIZE – De keten van budgetdrogisterijen Op=Op Voordeelshop maakt naar alle waarschijnijkheid een doorstart. De directie van de onderneming heeft nieuwe investeerders gevonden.

Doorstart Op=Op Voordeelshop aanstaande
Screenshot: Distrifood

Dat meldt RTV Noord op zijn website. Het hoofdkantoor van de failliete budgetdrogisterij staat in Peize in de provincie Groningen. Op=Op verkoopt vooral drogmeticaproducten tegen lage prijzen, maar verkoopt ook andere artikelen uit het supermarktassortiment. Het bedrijf ging onlangs failliet, nadat het enkele dagen eerder nog enkele winkels had geopend.

Hoop veel Op=Op-winkels open te houden

Daarbij werd eigenlijk vrijwel direct al gesproken over een mogelijke doorstart. Volgens de curatoren waren er verschillende kandidaten voor een overname. Dit gebeurt dus nu met behulp van enkele investeerders. De directie hoopt zo veel mogelijk winkels open te kunnen houden en dat zo veel mogelijk werknemers hun baan kunnen behouden.

Deel winkels van zelfstandige ondernemers

De winkels van de budgetdrogisterij bleven gewoon open. Een groep van tien winkels viel bovendien buiten het faillissement. Deze zijn eigendom van zelfstandige ondernemers. Op=Op Voordeelshop begon in 1997 met een winkel in Klazienaveen. In 2015 waren er 100 winkels, de laatste jaren groeide dat naar 152.

Reageer op dit artikel