nieuws

Dirk zet streep door verkoop deel energydrinks

Formules 8588

Dirk zet streep door verkoop deel energydrinks

VELSEN – Dirk van den Broek stopt vanaf 20 mei met de inkoop van energiedrankjes groter dan 250ml.

Naar verwachting zullen rond begin juni geen grotere formaten energiedrankjes meer in de schappen van de Dirk-winkels liggen. Dirk-directeur Marcel Huizing legt deze keuze uit: ‘Het bovenmatig gebruik van energiedrankjes willen wij niet stimuleren. Daarom hebben wij besloten om, naast het stoppen van acties, ook te stoppen van het stimuleren van grootverbruik van energiedrankjes.’ In september 2018 stopte de supermarktketen al met de promotie van energiedrankjes in de weekfolder.

Meer keuze in water

Huizing: ‘Nederlandse consumenten maken steeds bewustere keuzes in eten en drinken en Dirk wil ze hier in ondersteunen. Zo is in de afgelopen tijd ons aanbod suikervrije frisdranken uitgebreid en is er meer keuze in water.’ Ook informeert de formule zijn klanten naar eigen zeggen steeds meer over de samenstelling van producten en hoeveel suiker ze bevatten.

Volgende stap

Dirk wil daarnaast ook meer aandacht gaan geven aan suikervrije varianten energydrinks. ‘We blijven allerlei soorten producten aanbieden, maar stimuleren hierbij wel zoveel mogelijk de gezonde keuze. Binnen de energiedranken geven we dus ook steeds meer de suikervrije varianten een prominentere plek in het schap. Zo helpen we onze consument bij het maken van een gezondere keuze. Want ook gezonder drinken hoeft niet duur te zijn als je bij Dirk je boodschappen haalt’, aldus Huizing.

Reageer op dit artikel