nieuws

Allerhande Kookt: 50 maaltijden per avond

Formules 2294

Allerhande Kookt: 50 maaltijden per avond

AMSTERDAM – Allerhande Kookt, de dark kitchen van Albert Heijn bezorgt in Amsterdam 50 maaltijden per avond. De capaciteit van de keuken ligt op 500 maaltijden.

Dat schrijft het Financieel Dagblad ruim drie maanden na opening. ‘Hoewel de keuken 500 maaltijden per avond aankan, schommelt het aantal bestellingen eerder rond de 50’, aldus de krant. Niet erg, zegt Carlijn Olthof van AH-foodservice daarover: ‘We beginnen net, maar ik droom groot: een bezorgkeuken in alle grote Nederlandse steden zou mooi zijn. Maar voorlopig zijn we nog lerende.’

Bestelpiek op dinsdag en woensdag

Uit de test blijkt ook dat de bestelpiek van Allerhande Kookt op dinsdag en woensdag ligt, in plaats van in het weekend, terwijl dat bij Deliveroo en Thuisbezorgd precies andersom is. De oorzaak zit hem in het gezonde, doordeweekse karakter van Allerhande-maaltijden, zeggen Olthof en kok Leendert Klaassen in het FD: ‘In het weekend willen mensen zondigen.’

Op piekmomenten van de bestelsite

Al eerder in de test bleek dat Allerhande Kookt, de maaltijdenservice van Albert Heijn in Amsterdam, op piekmomenten van de bestelsites werd gegooid. ‘We zien dat, wanneer er een ‘bestelpiek’ is in de stad, het aantal bezorgers op dat specifieke moment tekortschiet en een buurt tijdelijk (bv. 15 minuten) ‘op slot’ wordt gezet door het bestelplatform. Puur om de vraag aan te kunnen. Begrijpelijk, maar onwenselijk. Uiteraard denken we na over een oplossing. Tegelijkertijd is het onderdeel van het succes’, aldus AH-woordvoerder Menno van der Vlist.

Allerhande Kookt is een veelbesproken pilot. De bereide maaltijden staan binnen 30 minuten warm op tafel bij de klant. De maaltijden kosten tussen de €7,50 en €12,50.

Reageer op dit artikel