nieuws

AH wint op alle fronten van Van Noort

Formules 18349

AH wint op alle fronten van Van Noort

HAARLEM – Voormalig AH-ondernemer Gerrit van Noort heeft zijn ellenlange juridische strijd tegen Albert Heijn uiteindelijk verloren.

De rechtbank in Haarlem wees woensdag alle vorderingen van de ex-AH-ondernemer af. Tegelijkertijd werden de vorderingen van Albert Heijn Franchising BV (AHF) toegewezen. Uit het vonnis wordt onder meer duidelijk dat Food Center Berghem BV (de bv van Van Noort) ruim €1,4 miljoen plus rente aan AHF moet betalen.

Boete en proceskosten

Ook moet Van Noort privé €1.000.000 aan AHF betalen en moet zijn Food Center Berghem BV een boete van €14.000 betalen. Daarnaast is de voormalig AH-franchiser veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Dat Albert Heijn in een eerder stadium (29 oktober 2018) de franchiseovereenkomst met Van Noort had ontbonden is volgens de rechter rechtsgeldig.

Voldoende inspanning

Uit het vonnis wordt duidelijk dat AH zich volgens de rechter voldoende heeft ingespannen om de verkoop van de AH-winkel in Berghem door Van Noort aan een derde te bewerkstelligen, en dat van onvoldoende inspanning van de marktleider geen sprake is geweest. Eind januari werd duidelijk dat Albert Heijn-ondernemer Rodney van der Burgt de veelbesproken Albert Heijn in Berghem zou overnemen.

Zo goed als leeg

Van Noort was al lange tijd in conflict met Albert Heijn, waardoor de supermarkt in de Brabantse plaats niet meer werd beleverd. De schappen waren wekenlang zo goed als leeg als gevolg van de maatregel van de marktleider. Vrijdag 25 januari was de dag dat het huurcontract van Van Noort afliep.

Reageer op dit artikel