nieuws

AH haalt doel verpakkingsreductie niet

Formules 3262

AH haalt doel verpakkingsreductie niet

ZAANDAM – AH is er in 2018 niet in geslaagd om 5 procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Dat meldt de formule in het vandaag verschenen duurzaamheidsverslag. ‘In 2018 hebben we voor het eerst een doel gesteld om minder verpakkingen te gebruiken en onze verpakkingen zo goed mogelijk recyclebaar te maken. We hebben onze target om 4 miljoen kilo (5% vermin­dering) verpakkingsmateriaal te gebruiken niet behaald, maar we hebben wel 1,8 miljoen kilogram verpakkingen bespaard.’ AH heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2025, 25% minder verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Doel minder suiker behaald

AH meldt wel successen op andere fronten. AH: ‘Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om zoveel mogelijk suiker uit onze producten te halen. Het was onze target om 300 miljoen suikerklontjes te verminderen in onze huismerkproducten. Met 410 miljoen suiker­klontjes hebben we deze doelstelling ruim­schoots behaald. We zijn dus goed op weg naar 1 miljard minder suikerklontjes in 2020.’

Keurmerkendekking is verhoogd

Verder heeft de keten naar eigen zeggen 97% van de eigen merk­producten uit landen met een hoog risico gecontroleerd en voorzien van een geldig controleverslag of certificaat. Ook ziin alle thee-, koffie- en cacaoproducten 100% UTZ-gecertificeerd. Alle eieren hebben vanaf dit jaar minimaal het 1 ster Beter Leven Keurmerk. AH: ‘wat betekent dat de kippen vrij kunnen scharrelen, frisse lucht krijgen en met minder hennen bij elkaar zitten.’

Tot slot zijn in 2018 2,4% van producten die bijna over de datum gingen en niet meer verkocht konden worden, gedoneerd aan de voedselbank. Het aantal schenkingen is daarmee gestegen van 2,1 miljoen producten in 2017 naar 4 miljoen producten in 2018.

Reageer op dit artikel