nieuws

AH-bezorger krijgt mogelijk bodycam

Formules 5605

AH-bezorger krijgt mogelijk bodycam

ZAANDAM – Albert Heijn denkt erover om zijn bezorgers uit te rusten met een camera. Mee kunnen kijken moet klanten die niet thuis zijn op het bezorgmoment een veiliger gevoel geven.

Het zou een aanvulling zijn op het slimme deurslot, waarmee de supermarktketen eind 2018 een pilot uitvoerde. De test, waarbij klanten op afstand een AH-bezorger binnenlaten, is in deze vorm niet succesvol genoeg gebleken om een-op-een uit te rollen. Dat kwam dinsdag naar voren tijdens de presentatie van Machiel Tiddens van AH Online tijdens het eerste Digital Food-congres van Emerce en Foodlog in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. ‘We hebben er veel van geleerd’, zei Tiddens. Klanten vinden het bijvoorbeeld nog te eng om een bezorger zonder toezicht toegang te verlenen tot hun huis. Tiddens zegt dat een camera op de bezorger een optie kan zijn om die angst weg te nemen. De klant kan dan van afstand meekijken wat er gebeurt. Hoe concreet het idee is en of er binnenkort daadwerkelijk getest wordt, is onbekend. Ook is het onduidelijk of dan dezelfde pilotklanten meedoen.

Consument wil weg kunnen zijn tijdens bezorging

Dat het team van AH Online zoekt naar ideeën om de deurslottest te verbeteren, bewijst dat de marktleider het niet opgeeft om een dienst op te zetten waarbij klanten van huis kunnen zijn tijdens de thuisbezorging van hun boodschappen. Het blijkt nog altijd een grote behoefte van AH-klanten. Albert Heijn is volgens Tiddens momenteel veel bezig met snel en flexibel bezorgen. Zo gaat de keten deze zomer testen met een bezorgrobot op de campus in Eindhoven.

Reageer op dit artikel