nieuws

Plus: Nieuw dc niet in Tiel, wellicht in Oss

Formules 4988

Plus: Nieuw dc niet in Tiel, wellicht in Oss
Foto: Roel Dijkstra

UTRECHT – Plus onderzoekt momenteel of het nieuwe distributiecentrum in de gemeente Oss kan worden geopend.

Daarmee lijkt de opening van een dc in Tiel van de baan. ‘Na een beroepsprocedure is het bestemmingsplan dat de realisatie van het nieuwe vergaand gemechaniseerde distributiecentrum in Tiel mogelijk moet maken geschorst’, meldt de supermarktketen. ‘Dit houdt in dat de gemeente Tiel Plus op dit moment geen bouwvergunning kan verstrekken.’

Verschillende alternatieven

Plus gaat daar naar eigen zeggen niet op wachten. ‘Omdat hierdoor forse vertraging in de planning wordt opgelopen, heeft Plus uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende alternatieven. Plus is op dit moment met de gemeente Oss aan het onderzoeken of daar het nieuwe distributiecentrum realiseerbaar is. In 2017 werd een voorziening van €6,4 miljoen getroffen voor de kosten van een sociaal plan –waarover met de Ondernemingsraad en vakbonden een akkoord werd bereikt- voor medewerkers die niet mee kunnen naar het nieuwe distributiecentrum.’

Forse vertraging

Oktober vorig jaar werd duidelijk dat de bouw van het dc in Tiel forse vertraging opliep. De Raad van State zei op dat moment voorlopig geen beslissing te nemen over tegen het benodigde bestemmingsplan ingediende bezwaren. De werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken werden stilgelegd. De bouw van het distributiecentrum werd al in februari 2017 aangekondigd. Daarbij zouden de huidige vier regionale distributiecentra worden vervangen door nieuwbouw op het industrieterrein Medel bij Tiel. De opening stond voor 2020 op de planning.

Reageer op dit artikel