nieuws

Odin opent veggie concept-winkel

Formules 3125

Odin opent veggie concept-winkel

AMSTERDAM – Odin maakt van de winkel aan de Ceintuurbaan 220 in Amsterdam een vegetarische conceptstore. Het motto van de winkel wordt 100% veggie 100% bio.

De winkel heropent volgende week tijdens de Nationale Week zonder Vlees. Volgens Odin wil de coöperatie met deze conceptstore samen met klanten ervaring opdoen in ‘hoe we gezamenlijk aan een meer plantaardige toekomst kunnen werken’. Merle Koomans van den Dries (directeur Odin) noemt het initiatief opmerkelijk: ‘Best uniek in Nederland omdat er maar enkele winkels uitsluitend 100% vegetarische levensmiddelen verkopen. En onze producten zijn ook nog eens 100% biologisch.’

Winkel moet vragen  beantwoorden

Laurien Kortenhorst (vestigingsmanager Amsterdam) zegt in een persuiting: ‘In 2018 hebben we een enquête onder onze coöperatieleden gehouden waarin 32% van de 647 respondenten aangaf geheel vegetarisch te eten. Daarnaast gaf 43% aan maximaal 2 maal per week vlees of vis te eten.’ Met de pilotstore wil Odin naar eigen zeggen antwoord op vragen als ‘Hoe zou het zijn als we een hele winkel niet alleen 100% biologisch, maar ook 100% vegetarisch inrichten? Wat vinden klanten hiervan? Hoe krijgen we een nog beter aanbod aan vegetarische en veganistische producten? Heeft de winkel een andere inrichting nodig?’

Odin heeft 23 eigen winkels

Odin is eigendom van ruim 8.300 leden en hun aantal groeit snel. Leden betalen maandelijks een bijdrage en krijgen daarvoor ledenvoordeel. Odin leden hebben inspraak in het beleid van de coöperatie via de ledenraad. Odin producten worden in meer dan 450 verkooppunten door heel Nederland en België verkocht. Odin heeft 23 eigen winkels, een groothandel (met distributiecentra in Geldermalsen en Marum) en een bezorgdienst. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij. 100% biologisch en het liefst biodynamisch.

 

 

Reageer op dit artikel