nieuws

Nieuwbouw AH Rijssen gestart

Formules 4770

Nieuwbouw AH Rijssen gestart
Bron: Ter Steege

RIJSSEN – Het filiaal van Albert Heijn in Rijssen verhuist dit najaar naar nieuwe supermarkt. De nieuwbouw startte afgelopen week, meldt Ter Steege Bouw Vastgoed op zijn website.

De nieuwe vestiging van Albert Heijn neemt de plaats in van het bestaande filiaal  aan de Watermolen. De nieuwe supermarkt krijgt een bvo van zo’n 1900 vierkante  meter en zou daarmee flink groter worden dan de bestaande vestiging. Die telt volgens Distrifood Dynamics zo’n 1600 vierkante meter. Voor de winkel komt een parkeerterrein met 125 plekken, meldt Ter Steege op zijn website.

Echt Vers

Het filiaal wordt volgens de laatste formule-inzichten volgens het Echt Vers-concept ingericht. ‘Met meer vers en meer winkelgemak dan ooit tevoren. Straks vinden klanten een veel ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaar maaltijden, maaltijdboxen, verspakketten, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Daarnaast zal afrekenen veel sneller gaan met zelfscankassa’s. Door de hele winkel zullen beeldschermen hangen vol inspiratie’. Meldt het bouwbedrijf op zijn website.

Vlakbij station

De nieuwe supermarkt verrijst pal achter een ook door Ter Steege gebouwd woon-werk complex dat aan het Stationsplein ligt. De materialen en kleuren van De Spoorburght en de nieuwe supermarkt zijn gelijk, zodat er volgens het bouwbedrijf  ‘een rustig en fraai totaal beeld ontstaat’. Beide gebouwen zijn ontworpen door architect Koert Helmes van Beltman Architecten uit Enschede. Met de bouw van deze Albert Heijn supermarkt is de gebiedsontwikkeling van het oude rangeerterrein van Rijssen af.

Vastgoed verhuurd

De Ter Steege Groep is niet alleen de ontwikkelaar en bouwer maar blijft ook eigenaar van het totale perceel (ca. 7.350 m2) en het nieuwe pand. Het gehele complex wordt voor langere tijd verhuurd aan Ahold Real Estate.

 

Reageer op dit artikel