nieuws

Kans op doorstart Op=Op Voordeelshop

Formules 5302

Kans op doorstart Op=Op Voordeelshop
Screenshot: Distrifood

AMSTERDAM – De kans op een, gedeeltelijke, doorstart van het eerder deze week door een faillissement getroffen Op=Op Voordeelshop groeit.

Inmiddels hebben zich al enkele kandidaten voor een doorstart gemeld bij de curator en deze verwacht dat zich de komende dagen nog meer partijen bij hem zullen melden. De curatoren hebben de situatie bij de discountdrogist in kaart gebracht en stellen alles op alles te zetten om een goede overnamekandidaat te vinden. Over de schulden van de discounter willen ze nog niets kwijt, omdat het personeel en de winkels voor hen de eerste zorg zijn. ‘De winkels blijven voorlopig open en we doen ons best om de lonen van de medewerkers te laten doorbetalen’, aldus curator Yke Talsma tegenover RTV Noord.

Snelle groei en uitdagende omstandigheden

Bijzondere aandacht is er voor de 10 vestigingen van de formule die door zelfstandige ondernemers worden bestierd. Deze vallen buiten het faillissement, maar hebben wel behoefte aan bijvoorbeeld nieuwe voorraad. Op=Op werd dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf, dat vorige week nog nieuwe winkels opende, zegt slachtoffer te zijn geworden van zijn snelle groei en de ‘uitdagende marktomstandigheden’.

52 nieuwe winkels in paar jaar

Op=Op Voordeelshop begon in 1997 met een winkel in Klazienaveen. In 2015 waren er 100 winkels, de laatste jaren groeide dat naar 152. Daarvan openden er vier vorige week. Op Radio 1 meldde Kitty Koelemeijer, hoogleraar marketing aan Nyenrode Business University, dat Op=Op veel last heeft van de opmars van Action en de stuntaanbiedingen bij Kruidvat en Blokker. Met zijn winkelaantal is Op=Op een stuk kleiner dan de andere genoemde partijen.

Reageer op dit artikel