nieuws

Jumbo sluit nieuwe sponsordeal met PSV

Formules 7521

Jumbo sluit nieuwe sponsordeal met PSV

EINDHOVEN – Jumbo maakt deel uit van een groep bedrijven die miljoenen gaat steken in voetbalclub PSV.

De club uit Eindhoven heeft een sponsordeal gesloten met vijf grote partijen uit de regio. Het gaat om chipmachinefabrikant ASML, Philips, VDL Groep, High Tech Campus Eindhoven en de supermarktketen uit Veghel. De verzamelnaam van dit verbond luidt Brainport Eindhoven. Die naam prijkt de komende jaren op het shirt van de voetballers. Dat meldt Omroep Brabant.

Veel meer dan Energiedirect

Volgens de regionale omroep zal de nieuwe groep sponsors de club meerdere miljoenen per jaar opleveren, veel meer dan dat het shirt nu oplevert. Op dat shirt staat nu de naam van Energiedirect. Die partij maakte een jaar geleden bekend te stoppen als hoofdsponsor van PSV.

In de bus van PSV

PSV presenteert de sponsorovereenkomst vandaag. Eerst worden enkele topbestuurders van de betrokken bedrijven opgehaald met een bus. Zo is op de site van Omroep Brabant te zien dat bij Jumbo cco Colette Cloosterman-Van Eerd wordt opgehaald, samen met cfo Ton van Veen. Van Veen maakt deel uit van de Raad van Commissarissen van de voetbalclub uit Eindhoven.

Jumbo Foodcoach app

Jumbo heeft al een connectie met PSV door de inzet van Jumbo Foodcoach. Dit is een app waarmee spelers maaltijden voor thuis kunnen bestellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en trainingsschema. Van Veen onderstreepte september vorig jaar dat Jumbo geen plek wil op het shirt van de voetbalclub. ‘We hebben altijd gezegd: wij willen geen bord langs het veld of naam op het shirt. Naamsbekendheid is voor Jumbo geen issue. Bovendien zijn wij landelijk actief.’

Reageer op dit artikel