nieuws

Jumbo opent Jumbo Food College

Formules 8408

Jumbo opent Jumbo Food College
Frits van Eerd en Colette Cloosterman bij opening van het Jumbo Food College. Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

VEGHEL – Jumbo heeft vandaag in thuishaven Veghel het Jumbo Food College, powered by La Place, geopend.

Het gaat hier om een kennis-, ontwikkel- en opleidingscentrum van Jumbo en La Place. Binnen dit geheel worden zowel recepturen ontwikkeld, producten getest en klaargemaakt voor uitrol naar de verschillende formats als foodspecialisten opgeleid voor zowel Jumbo als La Place. Ook onlinereceptenplatform Smulweb heeft een rol binnen dit concept. Het centrum maakt deel uit van de Noordkade in Veghel, waar ook een Foodmarkt van Jumbo zit.

Sneller innovatieve maaltijden

Door samen op te trekken verwachten beide formules sneller innovatieve maaltijden en maaltijdoplossingen te kunnen ontwikkelen. Per jaar staan ruim 3000 trainingen voor foodspecialisten op het programma. Daarbij is speciale aandacht voor gezonde voeding vanuit de ervaring die is opgedaan met de Jumbo Foodcoach-app bij voetbalvereniging PSV en de wielrenners van Team Jumbo-Visma. ‘We geloven heilig in de kruisbestuiving tussen horeca en retail, die nu nóg sterker tot stand komt in het Food College,’ zegt Jumbo-directeur Frits van Eerd.

200 nieuwe gerechten

Daarnaast lanceert La Place in april de nieuwe merkbelofte ‘Zo smaakt versgemaakt’. De horecaketen breidt vanaf dat moment het aanbod uit met tientallen nieuwe gerechten per maand. ‘Die zijn stuk voor stuk ontwikkeld vanuit de foodprincipes dagvers, natuurlijk, huisgemaakt, gezond én lekker’, melden beide partijen in een persbericht. Van Eerd: ‘De afgelopen maanden hebben Jumbo en La Place ruim 200 nieuwe, eigentijdse gerechten ontwikkeld. Veel plantaardige gerechten en eigen variaties op nieuwe voedingstrends, maar ook klassiekers uit het aanbod die we een smaakvollere en gezondere twist hebben gegeven. Al deze vernieuwingen gaan we stapsgewijs en afhankelijk van het seizoen per 1 april introduceren.’ Zo komt La Place onder meer met nieuwe salades, ontbijtproducten, gevulde soepen, gebak en belegde, ter plekke gebakken broodjes.

Dagverse deals

Ook komt La Place met verschillende ‘Dagverse deals’ voor lage prijzen. Naast deals voor een ontbijt, zijn er ook lunchdeals voor een broodje, salade of kop soep met een drankje voor €6. In de maand april biedt La Place een kop koffie of thee met huisgemaakt gebak voor €1.

 

Reageer op dit artikel