nieuws

Jumbo zet stappen tegen verspilling

Formules 7407

VEGHEL – Jumbo sluit zich aan bij de Stichting Samen tegen Voedselverspilling, een coalitie van overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers en bedrijven. Daarnaast breidt de keten de pilot met antiverspillings-app Too Good to Go uit.

‘In 2030 de helft minder voedselverspilling’, dat is waar de Stichting Samen tegen Voedselverspilling volgens Jumbo voor voor gaat. ‘Door de krachten te bundelen wil Jumbo werken aan verdere vermindering van verspilling van voedsel binnen de eigen bedrijfsactiviteiten, in de keten en bij consumenten thuis’, aldus Jumbo in een persbericht. Jumbo maakte bovendien bekend dat de pilot met antiverspillings-app Too Good To Go wordt uitgebreid van 14 naar 50 winkels om zo samen eten te ‘redden’.

Zo min mogelijk weggooien

Deze initiatieven passen volgens Jumbo bij de ambitie om de supermarkt te zijn waar zo min mogelijk eetbaar voedsel wordt weggegooid. ‘We zijn dagelijks bezig met het vraagstuk ‘Hoe verspillingsvrij zijn wij’? en nemen al tal van maatregelen om te voorkomen dat producten weggegooid moeten worden’, aldus Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo.

Slim bestellen

Zo gebruikt Jumbo een slim bestelsysteem voor de winkels om derving tegen te gaan. Daarnaast doneert de keten aan meer dan 300 lokale voedselbanken. ‘En we geven bewaar- en kooktips voor onze klanten om restjes niet te hoeven weggooien’, aldus Cloosterman – van Eerd.

Samenwerken tegen voedselverspilling

De topvrouw denkt dat Jumbo door samen te werken het verschil kan maken en helt de ambitie te verwezenlijken. ‘Daarom sluiten we ons aan bij Samen tegen Voedselverspilling. Onze pilot met Too Good To Go is al een mooi voorbeeld waarin we de samenwerking opzoeken met een partner binnen de coalitie. We zijn er dan ook trots op dat we deze pilot verder gaan uitbreiden.’

Pilot uitbreiden

Na een succesvolle aftrap van de pilot met de Too Good To Go app in januari gaat Jumbo deze verder uitbreiden in de komende twee weken. Via de app kunnen klanten voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild, maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt. Klanten kunnen straks bij 50 Jumbo winkels verspreid over heel Nederland een verrassingsbox bestellen. De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. In de  testwinkels vlogen de boxen volgens Jumbo als warme broodjes over de toonbank: ‘de circa 1000 boxen per week waren in mum van tijd uitverkocht.’

Reageer op dit artikel