nieuws

Hoger beroep AH-clash half april in Amsterdam

Formules 3656

Hoger beroep AH-clash half april in Amsterdam

AMSTERDAM – Het hoger beroep in de rechtszaak tussen de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) en Albert Heijn dient op 15 en 18 april in het Gerechtshof in Amsterdam.

Het hoger beroep is ingediend door de VAHFR nadat de franchisers in september 2016 een rechtszaak tegen AH over onverdeelde marge verloren. De rechtbank in Haarlem wees destijds alle vorderingen van de ondernemersclub af. Op 15 april houden beide partijen hun pleidooi in Amsterdam, drie dagen later zullen Albert Heijn en de VAHFR reageren op elkaars pleidooien. Op beide dagen is er ruimte voor vragen van het Hof.

Nog een gesprek

In januari 2017 meldde de VAHFR in hoger beroep te zullen gaan tegen de beslissing van de rechter. VAHFR-voorzitter Twan van Meel liet naderhand meerdere malen blijken te hopen dat een hoger beroep niet nodig zou zijn en dat de franchisers er zonder nieuwe juridische stappen uit zouden komen met Albert Heijn. Dat is tot op heden niet gelukt. Van Meel zegt nu tegen Distrifood dat er voor het hoger beroep nog één gesprek staat gepland met AH.

Openbare zitting

Het gaat in Amsterdam om een openbare zitting. Van Meel verwacht dan ook dat veel AH-franchisers naar het Gerechtshof komen. Een definitieve uitspraak zal naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar of begin 2020 volgen. Mochten de franchisers ook het hoger beroep verliezen, dan kunnen zij nog in cassatie.

Reageer op dit artikel