nieuws

Dirk gooit prijzen koffie omlaag

Formules 18503

VELSEN – Dirk van den Broek haakt in op de dalende koffieprijzen. Dat wordt duidelijk uit een advertentie in de dagbladen.

Vandaag prijkt in de landelijke dagbladen een advertentie van de supermarktketen waarin het de lagere koffieprijzen communiceert. ‘Bij Dirk krijgt u het voordeel op een presenteerblaadje. Want Dirk verlaagt de prijzen van heel veel koffie en thee. Zo wordt de, volgens de Consumentenbond, goedkoopste supermarkt voor uw dagelijkse boodschappen nóg voordeliger! Dus of u het nou zwart drinkt, met een schepje suiker of een wolkje melk, bij Dirk doen we er altijd graag een flinke scheut voordeel bij!’, meldt de formule in de advertentie.

Sterkste kop in de krant

De tekst wordt begeleid met afbeeldingen van koffie en theeproducten, aangevuld met de verlaagde prijzen. De plaatjes worden op hun beurt ondersteund met de kop: ‘De sterkste kop in de krant komt weer van Dirk’ en de kreet ‘Dirk verlaagt de prijzen van heel veel koffie en thee!’.

Daling van koffieprijzen

Aanleiding van de advertentie en de prijswijzigingen is de wereldwijde daling van de koffieprijzen. Koffie is in jaren niet zo goedkoop geweest. Door een groot aanbod van arabica-bonen is de prijs recent gezakt tot het laagste niveau sinds 2006. Met name Brazilië, dat vorig jaar een recordoogst had, is voor de prijsdaling verantwoordelijk.

Reageer op dit artikel