nieuws

Coop verkoopt Emté-filiaal door aan Aldi

Formules 10193

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Coop heeft het filiaal van Emté in winkelcentrum de Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel doorverkocht aan Aldi.

Coop verkoopt Emté-filiaal door aan Aldi

Het Emté-filiaal in het winkelcentrum aan het Raadhuisplein zou in de komende periode eigenlijk worden omgebouwd tot Coop. Die ombouw is van de baan, schrijft het AD. Het logo van Aldi prijkt vanaf 18 maart op de gevel.

‘Onvoldoende perspectief’

De wisseling van de wacht komt omdat Coop een vestiging in het winkelcentrum toch niet ‘ziet zitten’, schrijft het AD. Coop zou in de Crimpenhof de strijd moeten aangaan met een recent naar de Echt Vers-formule verbouwde AH van de gebroeders de Block en met een filiaal van Dirk. ‘We hebben de vestiging in Krimpen aan den IJssel wegens onvoldoende perspectief doorverkocht aan de Aldi’, laat een Coop-woordvoerder in de krant weten. Dat ‘onvoldoende perspectief’ zou voor Aldi geen belemmering zijn. De discounter heeft in tegenstelling tot Lidl nog geen vestiging in Krimpen.

Personeel mee naar Aldi

Volgens Coop verandert er ook bij de overgang naar Aldi weinig voor het personeel. Zij zouden mee overgaan naar de nieuwe formule, net als bij een ombouw naar Coop zou gebeuren. Overigens is dit niet de eerste voormalige Emté die wordt ‘doorverkocht’. Jumbo deed eerder al Emté-vestigingen over aan Jan Linders. Dat betrof winkels in Nederweert, St. Anthonis en Boxmeer.

Reageer op dit artikel