nieuws

Amber Alerts zichtbaar op schermen AH

Formules 995

Amber Alerts zichtbaar op schermen AH

BEEK – AMBER Alerts over vermiste kinderen zijn voortaan ook zichtbaar op de digitale beeldschermen bij een groot aantal AH-vestigingen.

De Alerts, waarin wordt opgeroepen naar vermiste kinderen uit te kijken, worden getoond op de beeldschermen bij de kassa’s. Dat blijkt uit een bericht op de website van Amber Alert: ‘Vanaf vandaag (5 maart, red.) is bij het uitsturen van een Amber Alert de vermissing ook zichtbaar op digitale schermen in 241 Nederlandse winkels van Albert Heijn. Op die manier worden klanten, medewerkers en voorbijgangers gevraagd uit te kijken naar het vermiste kind.’

Ook passanten zien Alert

Klanten van de 241 winkels waar de schermen sinds december vorig jaar zijn geïnstalleerd, krijgen zo direct alle informatie over het vermiste kind mee. Ook de passanten in de straat of het winkelcentrum waar de Ah is gevestigd krijgen de Alerts te zien. ‘Er is een groot aantal voorbijgangers dat langs winkels loopt. Om ook die te bereiken, worden de Amber Alerts eveneens gedeeld op de schermen die naar buiten gericht zijn.’

Vermiste kinderen

Amber Alert bestaat iets meer dan tien jaar in Nederland. Zo’n Alert brengt informatie over vermiste of ontvoerde kinderen razendsnel onder de aandacht van miljoenen burgers via reclameschermen, social media, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, tv en radio. Ook grote apps zoals Facebook, OV9292 en Waze nemen de Alerts automatisch over. Ruim drie miljoen mensen krijgen de berichten over vermiste kinderen direct op hu telefoon en ruim 12 miljoen zien de waarschuwingen doordat ze gedeeld worden op social media.

 

Reageer op dit artikel