nieuws

AH: Zwakke paprika uit Spanje moet in plastic

Formules 29578

ZAANDAM – Verschillende AH-klanten uiten kritiek op Albert Heijn nu er paprika’s verpakt in plastic in de winkels liggen.

Op verschillende social media-kanalen verbazen klanten zich over de aanblik van paprika’s in plastic. ‘Hey @albertheijn, individueel verpakte paprika’s, – aubergines. Iemand bij jullie inkoop die geen idee heeft van het plasticprobleem of wat is dit voor kolder?!’, luidt één van de reacties op Twitter. En ook op de Facebookpagina van de marktleider worden vragen gesteld. ‘Albert Heijn, wat is dit nu weer? Na elke komkommer in een eigen plastic hoesje te hebben gehuld zijn nu de paprika’s aan de beurt? Àlle paprika’s! En ook de aubergines! Jullie lopen de verkeerde kant op, de wens is mínder plastic’, zegt één van de klanten.

Tijdelijke maatregel Albert Heijn

Het webcare-team van Albert Heijn zegt in een antwoord op de vragen dat de plastic verpakking een tijdelijke maatregel is. ‘Onze paprika’s komen momenteel uit Spanje en zijn wat zwakker dan normaal. Om ervoor te zorgen dat de paprika’s niet weggegooid moeten worden en met de juiste kwaliteit in onze winkels belanden, hebben ze tijdelijk een plastic jasje. Nog een paar weken tot de Nederlandse paprika’s in de winkels liggen, die hoeven geen jasje aan.’

Komkommer langer houdbaar

Het verpakken van agf in plastic komt ook aan bod in een interview met directeur Gert Mulder van brancheorganisatie GroentenFruit Huis in de komende uitgave van Foodmagazine. Mulder hamert vooral op de functie van de verpakkingen. ‘Ik denk dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor meer duurzaamheid, ook op het gebied van verpakkingen. Passen plastic verpakkingen in een duurzaam model, moet je je dan afvragen. Ik denk dat je moet kijken naar de functie van verpakkingen. Een gemiddelde usb-stick zit verpakt in een grote verpakking, met een marketingfunctie. Daar staat groot op hoe geweldig die usb-stick is, maar voor het ding zelf is die niet nodig. Maar het sealen van komkommers zorgt absoluut voor een langere houdbaarheid. Het initiatief kunnen we met elkaar niet anders dan achter staan. En we moeten ook niet wijzen naar anderen dat die meer verpakking gebruiken dan wij…..Het kan niet de bedoeling zijn dat we 10 procent van ons voedsel weggooien om 20 procent minder verpakkingen te gebruiken.’

Reageer op dit artikel