nieuws

AH beraadt zich op muziek Michael Jackson

Formules 1652

AH beraadt zich op muziek Michael Jackson

ZAANDAM – In filialen van Albert Heijn zijn mogelijk in de toekomst geen nummers van Michael Jackson meer te horen.

De supermarktketen is zich aan het beraden of het de hits van Michael Jackson uit zijn afspeellijsten met muziek gaat verwijderen  die in de winkels ten gehore wordt gebracht. Dit doet de marktleider naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland. Zo liet een woordvoerder van Albert Heijn dinsdag weten, meldt het ANP op gezag van entertainmentdienst BuzzE. ‘Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen. Of we dat gaan doen, bespreken we. Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn’, aldus de woordvoerder. ‘Klanten hebben overigens nooit geklaagd over nummers van Michael Jackson.’

Elders al uit de lucht

Naar aanleiding van de ophef rond de documentaire, waarin Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, besloten verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland zijn muziek niet langer te draaien. In Nederland zijn de hits van het popicoon niet langer op de regionale zender NH te horen.

Geen Jackson meer bij Madame Tussauds

Ook kunstwerken van Jackson werden verwijderd naar aanleiding van Leaving Neverland. Zo haalden onder meer het Verenigd Koninkrijk en Denemarken standbeelden weg. Madame Tussauds in Amsterdam en het filiaal van McDonald’s in Best beraden zich ook op het verwijderen van standbeelden.

 

Reageer op dit artikel