nieuws

Sligro ‘content’ met verkoop van Emté

Formules 8071

Sligro ‘content’ met verkoop van Emté
Foto: ANP

VEGHEL – Sligro Food Group toont zich tevreden over de verkoop van supermarkttak Emté. ‘Wij zijn zeer content met het resultaat van de deal, de wijze waarop deze tot stand is gekomen en de wijze waarop de ontvlechting uit Sligro Food Group is uitgevoerd.’

Dat schrijft Sligro in het jaarverslag over 2018, dat deze week verscheen. Sligro bereikte vorig jaar akkoord met een consortium van Coop en Jumbo over de verkoop van zijn supermarkttak. ‘De overdracht van Emté naar het consortium van Jumbo en Coop verliep goed en de samenwerking in de fase na afronding van de transactie per 1 juli 2018 verloopt op een prettige wijze’, zo meldt Sligro.

Uitzonderlijk hoge winst

Het bedrijf meldt nogmaals ook zeer ingenomen te zijn met het financiële resultaat dat zorgde voor een ‘uitzonderlijk hoge winst’. ‘Uit de verkoop van Emté volgde een onbelaste boekwinst van €218 miljoen. Uit de verkoop van het gerelateerde winkelvastgoed volgde een belaste boekwinst van €19 miljoen.’

Samenwerking met Heineken

Met de verkoop van de supermarkttak, Sligro is nog wel aandeelhouder in Spar, verschuiven ook de prioriteiten binnen de onderneming. Sligro Food Group is nu een volledig op foodservice gericht bedrijf. Afgelopen jaar was het eerste waarin intensief werd samengewerkt met Heineken wat Sligro een groot aantal nieuwe klanten opleverde. In de tweede deel van het jaar werd daarbij de basis gelegd voor de fysieke integratie van de logistiek van Sligro en de groothandel van Heineken.

Integratie binnen 4 jaar afronden

In het tweede kwartaal van dit jaar moet ook de IT helemaal op dit vlak helemaal op orde zijn. Sligro kan dan ‘starten met de stapsgewijze fysieke integratie. Vanaf dat moment zullen we geleidelijk zowel de logistieke voordelen als de upsell-mogelijkheden zoals voorzien gaan binnenhalen. Daarmee liggen we goed op schema om de integratie binnen 3 tot 4 jaar na aanvang van de samenwerking af te ronden.’

Reageer op dit artikel