nieuws

‘AH To Go en kleine supermarkt in Hema’

Formules 3983

‘AH To Go en kleine supermarkt in Hema’

AMSTERDAM – ‘De ene winkel wordt een AH To Go en de ander een kleine supermarkt.’

Dat zegt Ahold Delhaize-topman Frans Muller over de twee Albert Heijn-winkels die binnenkort in Hema openen. Het staat in een interview dat De Telegraaf donderdag publiceert.

Hema-vestigingen nog onbekend

De samenwerking met Hema is volgens de topman nodig om locaties in binnensteden te betreden die anders moeilijk te krijgen zijn. Het is nog steeds onbekend in welke Hema-vestigingen een Albert Heijn zal verschijnen. Eerder werd al duidelijk dat AH zich in de samenwerking vooral op vers gaat richten. ‘Natuurlijk zullen we ook gewoon tompoucen, rookworsten en andere houdbare foodproducten blijven verkopen’, zei Hema-woordvoerder Arnold Drijver over het food-assortiment.

‘Licht verloren marktaandeel zo snel mogelijk terugwinnen’

Muller reageert in het interview op de recent gepubliceerde Ahold-jaarcijfers. Hij vertrouwt erop dat het Albert Heijn gaat lukken om de marktpositie te verdedigen en het licht verloren marktaandeel in Nederland zo snel mogelijk terug te winnen. Dat baseert hij op de plannen en innovaties voor dit jaar ‘van het nieuwe Albert Heijn-team van Marit van Egmond.’ Wekelijks gaat Albert Heijn drie winkels ombouwen, is het plan.

Reageer op dit artikel