nieuws

Bezorgpilot Jumbo Foodmarkt en PostNL

Formules 2152

Bezorgpilot Jumbo Foodmarkt en PostNL

GRONINGEN – Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard in Groningen is afgelopen week een pilot gestart met PostNL.

Het gaat om een bezorgtest in de avonduren. Naast PostNL doet ook de Universiteit van Groningen mee aan de lokale pilot. De komende drie maanden testen de partijen de avondbezorging van de bij Jumbo online bestelde boodschappen door PostNL.

Milieu, emissie en verkeersveiligheid

Na deze pilot zal Jumbo op basis van de onderzoeksresultaten bekijken of en in hoeverre er een vervolg aan deze pilot in Groningen zal worden gegeven. Tijdens de test onderzoeken medewerkers van de Universiteit van Groningen of door een samenwerking tussen Jumbo en PostNL een bijdrage kan worden geleverd aan een schoner milieu, het terugdringen van de emissie en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Opleiding van Jumbo

Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre het voor beide partijen meer efficiëntie oplevert. De medewerkers van PostNL hebben in voorbereiding op deze pilot een opleiding gehad van Jumbo en meegedraaid met de Jumbo-bezorgers. Jumbo stelt dat de test bij moet dragen aan de ambitie van het bedrijf om de CO2-uitstoot van het eigen transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008.

Reageer op dit artikel