nieuws

Plus zet stap in duurzame zuivel

Formules 2899

Plus zet stap in duurzame zuivel

UTRECHT – Vanaf eind maart krijgt een breed assortiment zuivelproducten van het Plus huismerk het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ van Stichting Milieukeur. Het is een verdere stap naar verduurzaming van het assortiment.

Net voor de zomer volgt de eerste PLUS Goudse kaas met het PlanetProof-keurmerk, meldt Plus in een persuiting. ‘Door zuivel en kaas met het PlanetProof-keurmerk te kopen, steunt de consument rechtstreeks melkveehouders die zich bovengemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor hun inspanningen.’

Plus steunt massageborstels voor de koe

In een ‘PlanetProof’-melkveehouderij werken boeren, zuivelondernemingen en kaasmakerijen samen aan het verbeteren van natuur, klimaat en dierenwelzijn. Voor klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot, voor natuur minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten, en voor de koe bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang, aldus de supermarktorganisatie.

Stap past in duurzame maatregelen

De stap past in eerdere maatregelen van Plus om het assortiment duurzamer te maken. Plus: ‘Zo heeft PLUS de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten – waaronder alle bananen en alle koffie, thee en chocolade van het PLUS Huismerk – en draagt zij al jaren de hoogste Fairtrade premie af van alle supermarkten in Nederland. Al sinds 2012 verkoopt PLUS uitsluitend vrije-uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren en biologische eieren met 3-sterren. Daarnaast heeft al het verse varkensvlees minimaal één Beter Leven-ster en het complete assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees heeft 2-sterren.’

FrieslandCampina ook bezig met PlanetProof

Na de introductie van Campina-zuivel met het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk in december 2018, maakt FrieslandCampina nu de stap naar kaas, maakt de zuivelaar onafhankelijk van Plus bekend. Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat verkrijgbaar zal zijn onder het ‘PlanetProof’-keurmerk. FrieslandCampina: ‘Met dit keurmerk voldoet deze kaas aan de hoge, bovenwettelijke eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat.’

Reageer op dit artikel