nieuws

Beste Deen staat in IJburg

Formules 2079

Beste Deen staat in IJburg
Foto: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – Deen IJburg is uitgeroepen tot de beste Deen van 2018. De winkel is tweeënhalf jaar open.

Dat zegt bedrijfsleider Edzard Valk op Linkedin.  De Deen aan de Pampuslaan in IJburg was bij opening de zesde supermarkt van Deen in de hoofdstad.  Eerder opende Deen in winkelcentrum Mosveld in Amsterdam-Noord. De winkel loopt vooral na 18.00 goed, bleek direct na opening, is daarom ook tot 22.00 uur open. ‘Er zijn geen filialen waar biologisch zo goed verkoopt als in Amsterdam’, noemde directeur Leendert Van Eck ook kort na opening.

Vingers aflikken

Tijdens de verkiezing die een jaar loopt worden alle Deen-winkels tijdens diverse juryrondes getoetst op klantvriendelijkheid, voorraad artikelen, hygiëne etc., aldus de organisatie. ‘Dit jonge team, blinkt uit in klantvriendelijkheid, het zien van verkoopkansen, mooie opvallende presentaties en een versafdeling om de vingers bij af te likken.’ Filiaal Harderwijk Vuldersbrink eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Medemblik, beide winkels blinken ook uit in klantvriendelijkheid en lokale betrokkenheid.

Vers appelsap tappen

De winkel is ook een pilotstore waar Deen testen heeft gedaan met narrowcasting en onlangs nog met een appelsappers, waar klanten vers appelsap kunnen tappen. IJburg was na Purmerend de tweede winkel waar Deen verse sushi verkocht, na 14.00 uur. Ook kende de winkel bij opening een pindakaastap. Tappen kostte een €1 per potje. De winkel telt 1250 meter vvo.

 

Reageer op dit artikel