nieuws

Albert Heijn geeft schapruimte aan boeren

Formules 2137

Albert Heijn geeft schapruimte aan boeren

ZAANDAM – Albert Heijn biedt onder de naam ‘Jonge boer over de vloer’ vanaf vandaag een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren.

Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij. Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het ‘Startup schap’, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap, etc.

Namen van de boeren

Het gaat om koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, met een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, verkopen hun oogst van Hollandse zoete aardappelen onder het merk ‘de Zoete Pieper’.

Albert Heijn-winkels

Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.

Reageer op dit artikel