nieuws

AH gaat vooral vers doen in Hema-pilot

Formules 3455

AH gaat vooral vers doen in Hema-pilot
Foto: Bert Jansen

AMSTERDAM – Albert Heijn zal in de twee pilotwinkels die het samen met Hema opent met name het versgedeelte voor zijn rekening nemen.

Dat meldt Hema-woordvoerder Arnold Drijver in reactie op vragen van Distrifood. Deze week werd bekend dat de twee iconische retailers gaan samenwerken. Specifieke details en exacte invulling worden de komende maanden nader uitgewerkt, laat Drijver verder weten. Zo is bijvoorbeeld nog niet bekend in welke winkels het gezamenlijke concept komt en wanneer deze vestigingen open zullen gaan. Wel laat Drijver weten dat er vanaf het moment van opening zo’n zes maanden de tijd wordt genomen voor het evalueren van het concept.

Gewoon tompoucen en rookworsten

Volgens Drijver zal Albert Heijn met name het versassortiment van de winkel voor zijn rekening gaan nemen. Hoe dat exact vorm krijgt, kan hij niet zeggen. ‘Natuurlijk zullen we ook gewoon tompoucen, rookworsten en andere houdbare foodproducten blijven verkopen.’

Verdere ontwikkeling gemakswinkels en foodservice

AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof zegt verder: ‘De reden om tot samenwerking voor twee proefwinkels te besluiten, zijn voor Hema groeikansen en de mogelijkheid de klant nog beter te bedienen met nieuwe en innovatieve concepten. Voor AH is het een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden om haar klanten nog beter te bedienen.’

Reageer op dit artikel