nieuws

Vomar groeit autonoom met 7,3 procent

Formules 1958

Vomar groeit autonoom met 7,3 procent
Foto: Studio Kastermans

ALKMAAR – Vomar meldt een autonome omzetstijging van 7,3 procent. Daarmee is de keten naar eigen zeggen voor het tweede jaar op rij de snelstgroeiende supermarktketen van Nederland.

De supermarktketen zet daarmee een kroon op het jubileumjaar. Het bedrijf vierde heel 2018 het vijftigjarige bestaan. De activiteiten rondom het jubileum leverden een bijdrage aan de versnelling van de groei voor Vomar, dat een jaar geleden nog een autonome omzetstijging van 6,4 procent noteerde.

Vomar verslaat autonoom ruim de markt

De autonome omzetgroei is ruim twee keer de marktgroei zoals die door de marktonderzoekers van Nielsen is berekend op 3,4 procent. Ten opzichte van de marktgroei volgens GfK, 2 procent, is de toename zelfs nog veel groter. Vomar claimt een belangrijk deel van de marktgroei in Nederland voor zijn rekening te hebben genomen in de afgelopen jaargang. Ter vergelijking, Jumbo meldde vorige week een autonome omzetgroei van 3,8 procent.

Keten ziet volop groeikansen in 2019

De onderneming is ook optimistisch over de komende jaargang. ‘Ook voor 2019 is er veel potentieel voor nieuwe groei’, meldt Vomar in het persbericht. Afgelopen jaar was bij de onderneming het eerste jaar waarin alle winkels volgens de prijsagressieve rode formule functioneren. De ombouw van de laatste winkels werd halverwege 2017 afgerond.

Zoektocht naar nieuwe vestigingspunten

Het bedrijf blijft samen met zusterbedrijf Hoorne Vastgoed op zoek naar nieuwe vestigingspunten. Eind vorig jaar werd al de eerste paal geslagen voor een nieuwe vestiging in Heerhugowaard. Vomar is onder meer als sponsor aan voetbalclub AZ verbonden. Vorig jaar werd onder meer een spaaractie gehouden voor korting op toegangskaarten.

 

Reageer op dit artikel