nieuws

Sligro groeit sneller zonder Emté

Formules 3663

Sligro groeit sneller zonder Emté

VEGHEL – Sligro Food Group heeft afgelopen jaar, zonder Emté, de omzet harder zien groeien dan een jaar eerder, toen de supermarktketen nog wel in de cijfers was opgenomen.

De omzet van Sligro Food Group is het afgelopen jaar met 9,6 procent gestegen naar €2,346 miljard, tegen €2,142 miljard in 2017. Daarmee laat Sligro zonder Emté betere groeicijfers zien dan met de supermarktformule in de gelederen. Beide omzetcijfers betreffen een voor de omzet van supermarktketen Emté geschoond cijfer. Inclusief de €828 miljoen foodretailomzet van supermarktformule zette Sligro vorig jaar €2,969 miljard om.

Emté rem op groei

Het matige presteren van Emté zette toen echter nog een rem op de omzetgroei van Sligro in zijn geheel. De omzet uit foodretail groeide met slechts €1 miljoen naar €828 miljoen. Daardoor groeide de omzet van Sligro van 2016 op 2017 met 5,9 procent. Zonder Emté zou die groei bijna 8,1 procent hebben bedragen.

Drankengroothandel Heineken

De omzetgroei van afgelopen jaar is voor een belangrijk deel te danken aan de overname van de drankengroothandel van bierbrouwer Heineken. Die deal werd op de valreep van 2017 naar 2018 definitief beklonken en dat leverde afgelopen jaar een bijdrage van €156 miljoen aan de concernomzet. De overgenomen horecagroothandel ISPC is goed voor €25 miljoen. Zonder die overnames bedraagt de autonome omzetgroei van Sligro Food Group €21 miljoen, een groei van 1 procent.

Reageer op dit artikel