nieuws

Sligro boekt recordwinst rond afscheid Emté

Formules 1666

Sligro boekt recordwinst rond afscheid Emté
Foto: ANP

VEGHEL – De Sligro Food Group heeft 2018 afgesloten met een nettowinst van €276 miljoen, een absolute recordwinst voor de groep.

Sligro nam vorig jaar gedurende het jaar afscheid van zijn supermarktdochter Emté. Dit winstcijfer is inclusief de niet voortgezette activiteiten. De impact van de ontvlechting van deze tak uit het bedrijf, de tijdelijke dis-synergie en de kosten voor het aanpassen van de organisatie zorgden voor een eenmalige last van €12 miljoen. Van het consortium van Jumbo en Coop ontving Sligro bovendien een bijdrage voor de activiteiten die vanuit Veghel nog voor Emté werden verricht na de verkoop.

Verbetering van de marge

Sligro kwam met de ‘voort te zetten bedrijfsactiviteiten’ uit op een ebit van €82 miljoen bij een omzet die met 9,5 procent toenam tot €2,346 miljard. De brutowisnt nam van €72 miljoen toe tot €566 miljoen, wat neerkomt op 24,1 procent van de omzet. De overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken en de logistieke dienstverlening voor de bier- en cideromzet van Heineken droegen bij aan de groei van de marge bij Sligro.

Komend jaar in teken verdere integratie

Het bedrijf stelt met een groei van 9 procent in Nederland en 14 procent in België in beide landen weer marktaandeel te hebben gewonnen op de markt voor foodservice. Het komende jaar staat in Nederland in het teken van de verdere integratie van Sligro en de groothandelsactiviteiten van Heineken. In België wil Sligro verder bouwen aan groei.

Reageer op dit artikel