nieuws

Plus-medewerker voorkomt overval

Formules 1451

Plus-medewerker voorkomt overval
Foto: ANP

CULEMBORG – Een medewerker van de Plus aan het Koopmansgildeplein in Culemborg heeft het afgelopen weekend een overval op de supermarkt kunnen voorkomen.

Zaterdagochtend was de man de winkel aan het openen toen hij op de overvaller stuitte. Er ontstond vervolgens een worsteling waarbij de medewerker op het hoofd werd geslagen. De overvaller nam vervolgens de benen, zonder buit. De medewerker is later door ambulancepersoneel behandeld in de winkel. Dat meldt De Gelderlander.

Bloemkolen vullen

Volgens Plus-ondernemer Giel Smits, eigenaar van de winkel, gaat het naar omstandigheden goed met de medewerker. ‘Als ik het had gevraagd, was hij direct weer bloemkolen gaan vullen, maar ik heb hem naar huis gestuurd om bij te komen… De terugslag komt nog wel, vrees ik. Hij heeft instinctief gehandeld. Normaal leer je je niet te verzetten, maar op zo’n moment denk je niet na. Toevallig staat er over twee weken weer een veiligheidstraining gepland.’

Jonge overvallers

De dader is een man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg een grijze parkajas, een zwarte trainingsbroek met witte strepen, zwarte gympen en geel-zwarte handschoenen. Ook droeg hij een zwarte bivakmuts. In 2010 werd de supermarkt ook al eens overvallen. Toen werd er door drie jonge overvallers geschoten.

Reageer op dit artikel