nieuws

Picnic-chauffeurs krijgen omvaltraining

Formules 2384

Picnic-chauffeurs krijgen omvaltraining
Picnic start met bezorgen in Zeist. Foto: Picnic/Twitter

AMSTERDAM – Picnic chauffeurs krijgen extra training hoe ze de wagentjes rechtop kunnen houden.

Dat blijkt uit een verhaal door de Volkskrant. In het verhaal wordt aangegeven dat Veilig Verkeer Nederland in gesprek wil met Uber, Coolblue en Picnic over gevaarlijk rijgedrag. Met Picnic is al gesproken en de organisatie is zich bewust van het onderwerp, aldus woordvoerder Stomphorst tegenover de krant. Picnic heeft een aantal incidenten achter de rug met wagentjes die omvielen.

Volgens het artikel krijgen Picnic chauffeurs nu extra training en wordt ook de belading goed in de gaten gehouden. Scherpe bochten zoals direct na het dc in Den Haag zijn gevaarlijk voor beladen Picnic-wagentjes.

Jonge bedrijven

De drie genoemde bedrijven Picnic, Coolblue  en Uber zijn volgens VVN jonge bedrijven: ‘Ze zijn erg gefocust op het vergroten van hun marktaandeel. Dat is begrijpelijk, maar ze moeten ook oog hebben voor de verkeersveiligheid’, zegt woordvoerder Rob Stomphorst in de krant. ‘We willen graag met ze in gesprek.’

 

Reageer op dit artikel