nieuws

Picnic betreedt maaltijdboxmarkt met Presto

Formules 4980

AMSTERDAM – Onlinesupermarkt Picnic zet een stap in de markt voor maaltijdboxen. Een selecte groep klanten kan onder de noemer Presto een ‘kersverse maaltijdbox’ bestellen voor twee of vier personen.

Picnic betreedt maaltijdboxmarkt met Presto

‘Met Presto haal je alle ingrediënten om lekker te koken in één keer in huis’, is te lezen in het e-mailbericht dat enkele Picnic-klanten afgelopen weekend ontvingen. De geselecteerde ontvangers hebben de keuze uit zes boxen voor twee personen en vier boxen voor vier personen. Het gaat om gerechten als chorizo carbonara en romige viscurry. De prijs voor de tweepersoonsboxen varieert van €9,95 voor de linzen-spinaziesoep tot €14,95 voor een pikante noedelbowl met steak. Voor vier personen kunnen klanten chili-tonijnpasta voor €15,95 kopen of bijvoorbeeld mosterdkip met aardappeltjes voor €17,95.

Presto, verspakketten en recepten

Picnic recepten, maaltijden, maaltijdboxNaast de Presto-maaltijdbox zijn in de Picnic-app voor een aantal klanten ook verspakketten en ‘recepten’ te vinden. De recepten voor vier personen kosten maximaal €5,37 (kabeljauwfilet met pasta en trostomaatjes). Als de ingrediëntenlijst van de Presto-maaltijdbox en die van de recepten worden vergeleken, lijken de concepten nagenoeg gelijk. Klanten hoeven alleen olie, zout en peper uit de eigen kast te halen. Wat de verschillen tussen de twee zijn is onduidelijk. Vragen erover zijn nog niet beantwoord door de websuper. Overigens blijken ook niet alle Picnic-klanten recepten te kunnen bestellen.

‘Stagiair met passie voor eten’

In augustus kwam al naar buiten dat Picnic aan maaltijdboxen dacht. Dat baseerde Ecommerce News op een vacature die korte tijd online stond. De onlinesupermarkt zocht een ‘stagiair met passie voor eten’ die zou kunnen helpen bij ‘het lanceren van maaltijdboxoplossingen’.

Reageer op dit artikel