nieuws

AH-franchiser neemt AH Van Noort over

Formules 5609

AH-franchiser neemt AH Van Noort over
AH Berghem krijgt niet meer gelever van AH

BERGHEM – Albert Heijn-ondernemer Rodney van der Burgt neemt de veelbesproken Albert Heijn in Berghem over.

De supermarkt in de Brabantse plaats werd tot afgelopen vrijdag aangestuurd door Gerrit van Noort. Van Noort is al lange tijd in conflict met Albert Heijn, waardoor de supermarkt niet mer werd beleverd. De schappen zijn al wekenlang zo goed als leeg als gevolg van de maatregel van de marktleider. Vrijdag 25 januari was de dag dat het huurcontract van Van Noort afliep. Bronnen zeggen tegen Distrifood dat franchiser Rodney van der Burgt de winkel overneemt.

Gesprekken met Albert Heijn

Van der Burgt bestiert momenteel een Albert Heijn in Grave. Hij begon in Grave als ondernemer met een C1000-winkel. Na de overname door Jumbo werd de supermarkt een Albert Heijn. De  ondernemer moet straks in Berghem opboksen tegen twee vestigingen van Jumbo. Kees Boeijen, eigenaar van het winkelpand aan de Sint Willibrordusstraat in Berghem, wil tegen Distrifood nog geen commentaar geven over de komst van een nieuwe winkelier. AH zegt in een reactie dat er ‘gesprekken zijn met een kandidaat over een doorstart in Berghem’. Volgens de marktleider is er nog geen overeenkomst, wat er op duidt dat de winkel enige tijd gesloten zal zijn.

Maandenlang geen salaris

Dit laatste tot frustratie van pandeigenaar Boeijen. Hij spande eind vorig jaar een rechtszaak aan tegen Van Noort, met als doel de ondernemer nog voor de feestdagen ‘van de winkel te halen’. De rechter oordeelde in december echter dat Van Noort voorlopig gewoon kon blijven. Uit het verslag bleek ook dat de franchiseovereenkomst tussen Albert Heijn en Van Noort door Albert Heijn zou zijn ontbonden. De afgelopen weken kwam tevens aan het licht dat het personeel van de supermarkt in Berghem al maandenlang op salaris en duidelijkheid over hun positie wacht. Een aantal medewerkers heeft wel salaris gekregen, maar moest hiervoor rechtsbijstand inschakelen.

Voor de rechter

Oktober vorig jaar werd bekend dat Albert Heijn en Gerrit van Noort wederom in conflict met elkaar waren geraakt. In november stonden de partijen tegenover elkaar voor de rechter in Haarlem. Daarbij eiste de franchiser een schadevergoeding van AH, terwijl AH ook betaling eist van Van Noort. Partijen hebben nog wel geprobeerd te schikken, maar dat is niet gelukt. Onbekend is wanneer er een definitieve uitspraak volgt in de zaak.

Reageer op dit artikel