nieuws

Jumbo in zee met Too Good To Go

Formules 6130

Jumbo in zee met Too Good To Go

VEGHEL – Jumbo gaat samenwerken met Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling.

De formule start een pilot waarbij klanten met de app voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild, maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt. De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. De pilot, in 13 winkels, duurt een maand en is de eerste stap op weg naar een mogelijke landelijke uitrol.

Dertien winkels in pilot

Bestellen werkt als volgt: gebruikers zien in de Too Good To Go app welke Jumbo-winkels een ‘Magic Box’ aanbieden. Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdsslot ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van €15 kost dus €5. Deelnemers aan de pilot zijn elf winkels in Amsterdam – waaronder de City winkels – en Foodmarkt Amsterdam en een City in Groningen. Ook Jumbo Wageningen start met de app als onderdeel van de lancering van Too Good To Go in deze stad.

Geen eetbaar voedsel meer weggooien

Winkels bepalen zelf hoe ze de box samenstellen, waarbij beschikbaarheid en variatie belangrijke criteria zijn. Na de evaluatie van de pilot, wordt gekeken hoe de app nog beter kan worden aangesloten op de behoefte van de winkels en klanten. ‘Jumbo wil dé supermarkt zijn waar geen eetbaar voedsel wordt weggegooid. Daar werken we al gedurende langere tijd hard aan’, zegt Theo Willemse, executive director Sales & Operations bij Jumbo, over de reden achter de pilot. ‘We optimaliseren onze keten zo goed mogelijk om verspilling te voorkomen, sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar ook onze medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met onze klanten eten ‘redden’.’

Reageer op dit artikel